Steklena nihajna vrata so odlična rešitev za pregrado ali zaprtje prostora brez izgube svetlobe.

Steklena nihajna vrata lahko zmontiram direktno na zidno odprtino ali pa na leseno podlogo. Z vidika cene in stroškov, bi bila to zame najugodnejša rešitev. Edino kar me moti, je tesnitev. Okoli teh vrat mora biti zrak. Zvok sicer zaduši, ne pa enako kot vrata na podbojih. Tam so namreč nameščena tesnila, ki jih pri nihajnih vratih ni. Uporabil jih bom za:

  • Pregrado med dnevno sobo in kuhinjo: tukaj bom imel rešitev, da lahko enostavno zaprem vrata med kuhanjem in je dnevna soba ločena celota.
  • V kopalnici: namesto klasičnih steklenih ali drsnih vrat, bom namestil steklena nihajna vrata. Tako bom imel več prostora za vstop pod tuš.
  • za pregrado dveh otroških sob: tukaj lahko enostavno ima vsak od otrok svojo sobo. Čez dan pa ko bi bil čas namenjen igri, pa se enostavno steklena nihajna vrata odprejo in se prostor za igro poveča.

Dobro je, da lahko enostavno steklene površine pokrijem z napisi, slikami, vzorci ali fotografijami. Z samo namestitvijo ne bom posegal bistveno v prostor. Ker nimajo klasičnega okvirja, jih bom enostavno namestil na:

  • leseno ali ALU oblogo
  • zidno odprtino

Tudi če pomislim na vidik trajnosti, se steklo bolje obnese kot les. Vzdrževanje bo zame enostavnejše, ker steklo lažje obrišemo in ne zahteva barvanja od časa do časa. Krpa, čistilo in steklo je očiščeno.