Uporabimo lahko les, steklo, aluminij ali PVC za notranja drsna vrata.

Pri notranjih drsnih vratih je na voljo kar nekaj možnosti. Vrata so lahko iz lesa, uporabimo lahko različne vrste stekla, lahko so izdelane iz PVC-ja ali aluminija. Različni barvni odtenki, različne teksture, vzorci in kombinacije različnih linij, vse to lahko uporabimo za notranja drsna vrata. Številka 1 je kombinacija stekla in lesa. Vse skupaj je potrebno uskladiti z notranjo opremo in namembnosti prostora.

  • Notranja drsna vrata iz lesa so prijetna na pogled. Uporabi se lahko vse vrste lesa. Lahko uporabimo tudi iveral, kar pa kot končni rezultat prinese lažja in manj kvalitetna vrata od lesenih. Če bo izbran les, je potrebno upoštevati, da izberemo močnejša vodila. Poleg tega je tudi konča cena izvedbe višja pri lesenih vratih kot pri iveralu.
  • Bolj priljubljena se steklena drsna vrata. Prepuščajo svetlobo in neoviran pogled med prostori. Pa še hrupno dobro izolirajo prostor, zato so tudi primerna za pisarne. Sploh kombinaciji s steklenimi predelnimi stenami, so idealna rešitev.
  • Notranja drsna vrata iz aluminija, so primerna za prostore, kjer moramo zagotavljati povečano varnost. Ker je aluminij trden, hkrati pa lahek in ni zahteven pri sami montaži.
  • Plastična drsna vrata so najcenejša izmed naštetih materialov. Hkrati je PVC odporen na umazanijo. Odlikuje ga dolga življenjska doba. Sam material pa je izredno lahek in ugoden.

Ne glede na prostor, je vgradnja drsnih notranjih vrat preprosta. Ne zahteva veliko dodatnih gradbenih posegov in sama izvedba ne zahteva veliko časa.