Pogled na odgovor, glede rož za zimski vrt.

Postavil sem si zimski vrt in sedaj je čas, da ga opremim s pohištvom in rastlinami. Ker bom zimski vrt koristil celo leto, je kar nekaj dodatnih vprašanj glede rastlin. Upoštevati moram vse letne čase. Najbolj bo problematično poletje, kajti v zimskem vrtu je lahko kar vroče.

Zimski vrt bo poleti bolj topel, to je dejstvo. Verjetno bom poskrbel za dodatno izolacijsko zasteklitev. S tem bom imel poleti zimski vrt hladen. Pozimi pa ne bom izgubljal toplote iz zimskega vrta. V kolikor izolacijska zasteklitev ne bi bila dovolj, bom dodatno vgradil senčila. Lahko bom izbiral med žaluzijami, platnenimi roletami in podobnimi rešitvami. Z vgradnjo recimo žaluzij, lahko dodatno reguliram dostop sonca in posledično toplote.

Glede rastlin v zimskem vrtu. Poiskati moram skupine rastlin, ki bodo šle skupaj. Tukaj pa je sedaj vprašanje, kakšno klimo si želim ustvariti. Lahko se odločim za puščavo, tropski gozd, Sredozemlje ali kaj drugega. Sredozemlje se mi zdi nekako najbolj zanimivo. Lahko bi nasadil citruse in fige. Tako bi imel svoje sadje, ki pri nas ne uspeva zunaj na prostem. Druga izbira je tropski gozd. Zimski vrt bi bil sestavljen iz različnih palm. Kakšno praprot bi bila v kombinaciji s palmami in še kakšno drugo tropsko rastlinje.

Edina stvar, ki jo ne smem zanemariti je, da bodo rastline imele približno enake rastne pogoje. Samo na tak način bom poskrbel za enakomerno razvijanje rastlinja v zimskem vrtu.