Steklena nihajna vrat so odlična rešitev za prostore, kjer je večji pretok ljudi.

Odpiranje steklenih nihajnih vrat je lahko omogočeno v obe smeri. Vrata pa se brez posebnih težav odrinejo tudi s polnimi rokami, da se odprejo. Vrata se nato samodejno zanihajo nazaj in pristanejo v prvotnem položaju.

Steklena nihajna vrata lahko uporabimo v poslovnih prostorih. Tam so zelo koristna, kadar je potrebno zagotoviti hiter in enostaven prehod med prostori. Doma pa so koristna pri prehajanju iz predsobe v bivalni prostor ali v spalnici, za prehod v garderobno sobo.

Steklena nihajna vrata so izdelana v celoti iz stekla. Steklo je lahko peskano, potiskano ali gravirano. Podboji so vpeti s tečaji, priporočljiv je sodobni videz tečajev. Tečaji poskrbijo za tekoče odpiranje in zapiranje. Pomembno je, da se vrata ne zatikajo. V kolikor izberemo hidravlične tečaje, pa lahko nastavimo hitrost odpiranja in zapiranja. Steklo mora biti kaljeno, oziroma lepljeno kaljeno varnostno steklo. To mora biti odporno na udarce. Če se steklo zlomi, se ne sme razleteti na ostre kose, ki bi bili nevarni.

Steklena nihajna vrata so v sodobnih domovih vedno bolj prisotna. Izredno praktična rešitev, ker lahko med kuhanjem opazujemo otroke v dnevno sobi med igro. Kadar imamo obiske, lahko s polnimi rokami enostavno prinašamo hrano in pijačo našim gostom. Kadar se vrnemo iz nakupovanja, vrečke prinesemo do kuhinje, brez odlaganja. Prednosti je kar veliko, poleg tega pa tudi vizualno povečamo prostor.