Kje se dobijo informacije za notranja drsna vrata?

Nekaj koristnih informacij o notranjih drsnih vratih.

Manjši prostori z ozkimi prehodi, nam lahko predstavljajo problem pri vgradnji vrat. Notranja drsna vrata so enostavna rešitev problema. Njihova namestitev omogoča:

  • Pregraditev prostorov
  • Zasebnost
  • Optimalno izrabo prostora
  • Ne izgubimo potrebno svetlobo v prostoru

Montaža notranjih drsnih vrat je zelo enostavna in nevsiljiva. Enako velja za nastavitev drsnih vrat. Zmontirajo se lahko v strop ali steno. Notranja drsna vrata so brez spodnjega vodila. To nam omogoča odpiranje v steno ali za pohištvo. Tako se nam bivalni prostor ohrani. Pri klasičnih, krilnih vratih, izgubimo nekaj tega prostora, ker moramo zagotoviti nemoteno odpiranje. Prednost notranjih drsnih vrat je tiho odpiranje in zapiranje. To je za manjše prostore lahko velik plus.

Vzdrževanje za notranja drsna vrata ni zahtevno. Samo krilo zahteva občasno čiščenje z vlažno krpo. Dodatno moramo vsake toliko časa preveriti drsni mehanizem. V kolikor je potrebno drsni mehanizem podmazati, moramo uporabiti pravilno mazilo. V kolikor se vrata odpirajo v steno, sama kasete ne zahteva čiščenja. Pozorni moramo biti samo na dejstvo, da se pri odpiranju vrat v steno, zraven ne zapelje kakšen predmet, da nam bi preprečeval popolno zaprtje ali ponovno odprtje drsnih vrat.

Kaj je potrebno glede vgradnje notranjih drsnih vrat:

  • Natančni položaj, kamor bomo vrata namestili
  • Dovolj dolga stena za drsna vrata, ki jih bomo izbrali
  • Možnost vgradnje kasete, če se odločimo za drsna vrata, ki se odpirajo v steno

Nikakor ne dovolite, da se vgradnje notranjih drsnih vrat lotijo ne preverjeni strokovnjaki. Boljše je izbrati podjetje, ki ima za to usposobljen kader. Podjetje MN steklo, ima posebno ekipo, ki se ukvarja samo z vgradnjo notranjih drsnih vrat. Če jih boste izbrali, boste imeli zagotovilo, da so uporabili preverjen material. Poleg tega pa še delo, ki ga bodo opravili z montažo, ne bo opravljeno amatersko.