Ali so notranja drsna vrata primerna za stanovanja?

Vse informacije, o notranjih drsnih vratih in njihovi vgradnji.

Za pregrajevanje prostorov ali v primeru, ko ni dovolj prostora za vgradnjo krilnih vrat, uporabljamo notranja drsna vrata. Drsna vrata ne zahtevajo veliko dodatnega prostora. Ker drsijo ob steni ali v steno, omogočajo najboljši prostorski izkoristek. Lahko jih vgradimo v vse prostore. Najpogosteje pa se vgrajujejo v naslednje prostore:

  • Mansarde
  • Garderobne sobe
  • Shrambe
  • Otroške sobe
  • Dnevne sobe

Skupna lastnost vseh omenjenih prostorov, da v njih ne potrebujemo dobro tesnitev in zvočne izolacije. Dodatno jim je skupno tudi dejstvo, da jih ne odpiramo in zapiramo tako zelo pogosto. Za spalnice ali kopalnice, notranja drsna vrata niso ravno pogosta izbira pri vgradnji vrat.

Atraktivna vizualna podoba drsnih vrat je zelo atraktivna. V celoti se drsna vrata lahko prilagodijo vašemu ambientu. Njihova podobnost s klasičnimi in krilnimi vrati, se razlikuje v okovju. Drsno okovje omogoča odpiranje drsno ali bočno, zato je izraba prostora optimalna. Sama uporaba drsnih vrat je enostavna. Odpiranje, zapiranje teče gladko in lahko rečemo skoraj neslišno. Samo upravljanje vrat je enoročno.

Na voljo sta dva sistema za notranja drsna vrata:

  • Drsna vrata, ki se odpirajo v steno:

Zelo elegantna rešitev za izredno majhne prostore. Vrata se popolnoma skrijejo v steno. Za to poskrbi posebna kaseta, ki se vgradi v steno. Tako vrata postanejo v celoti nevidna, ko jih odpremo. Prostor je razbremenjen, pohištvo pa lahko namestimo tik ob vratih.

  • Drsna vrata, ki drsijo ob steni:

Za ta sistem potrebujemo malo več prostora. Vodila ter drsni mehanizem moramo pritrditi na steno. Tako vratno krilo bočno drsi ob steni. Ta sistem je primeren, kadar nam konstrukcija ne omogoča vgradnje kasete. Edino kar moramo poskrbeti je, da je stena, kjer se vrata pomikajo popolnoma prazna. Tam ne moremo namestiti pohištva ali slik.