Kako namestimo drsne steklene predelne stene?

Povzetek drsnih steklenih predelnih sten in kako jih namestimo v prostor.

Drsne steklene predelne stene so zelo ugodna in elegantna rešitev. Predvsem to velja za samo ureditev sodobnih, funkcionalnih in prijetnih prostorov. Ne glede ali gre za bivalni ali poslovni prostor. Steklene predelne stene znajo ustvariti udobje, eleganco in odprtost. Ne glede na razmere, drsne steklene predelne stene preprosto navdušijo.

Lahko se odločimo za:

 • ALU steklene predelne stene:

To je rešitev, ki je cenovno ugodna. Lahko se uporabi zastiranje s folijami in zvočno tesnjenje, ki bo omogočala zbranost in nemoteno delo na delovnem mestu. Sama kombinacija stekla in aluminija, pa bosta poskrbela za elegantnost ambienta.

 • Drsne steklene predelne stene:

Izdelana je iz okenskih ali namenskih profilov. Debelina stene je med 20 in 50 mm. Ne odžira dodatnega prostora. Sama zasteklitev je iz varnostnega kaljenega stekla, termopan stekla ali mlečnega stekla.

Ne glede za katero kombinacijo se odločimo, življenjska doba je dolga. Enako velja za vzdrževanje, ki ne zahteva posebnega načina vzdrževanja.

Predelne drsne stene iz stekla, se popolnoma prilagodijo sami arhitekturi prostora. Enako velja za grafično podobo. Grafična podoba se lahko v celoti prilagodi posameznemu naročniku. Montaža je prilagodljiva, ker lahko predelne stene montirajo že med gradnjo ali po zaključku gradnje. Podjetje MN steklo poskrbi, da je montaža ali demontaža, popolnoma nemoteča za delovni proces naročnika.

Klasične stenske pregrade prostor optično pomanjšajo. To za steklene predelne stene ne velja. Te prostor povečajo in omogočijo prehod svetlobe na naravni način. Hkrati ustvarijo zaprte prostore, da nudijo zasebnost, ki jo potrebujemo, recimo med pomembnim sestankom. Hkrati pa nam omogočajo povezanost prostorov, ko ga potrebujemo. Vsekakor je dobro, da pri začetku planiranja notranjih prostorov predvidimo, kje nam bi steklene predelne stena najbolje koristile.


Ali drsne steklene predelne stene prepuščajo dovolj svetlobe?

Vpliv svetlobe drsnih steklenih predelnih sten v prostoru.

Drsne steklene predelne stene so veliko več kot samo modni dodatek, ki ga imamo v pisarni ali doma. Bistvene lastnosti, ki vplivajo na našo določitev za nakup so naslednje:

 • SVETLOBA: drsna steklena predelna stena omogoča neoviran pretok naravne svetlobe v prostoru. S tem spodbujajo kreativnost in nam znižajo nivo stresa.
 • UDOBJE: ustvari se odprtost in prehodnost prostora. Kombinacija sodobnega dizajna pa ustvari udoben prostor za vse, ki se v tem prostoru zadržujejo.
 • FUNKCIONALNOST: tehnično dovršena hitra rešitev, ki omogoča funkcionalno izkoriščenost prostora. Hkrati pa še izvedbo, glede na zahteve in potrebe naročnika.

Če povzamemo vse ključne prednosti:

 • Prehod naravne svetlobe skozi prostore
 • Tehnično dovršene rešitve
 • Hitra in kakovostna izdelava
 • Možne poslikave s folijami
 • Zvočna izolativnost
 • Dolga življenjska doba
 • Elegantna rešitev za  vaše prostore
 • Hitro in enostavno preoblikovanje prostorov
 • Dizajn glede na Vaše želje in zahteve

Drsne steklene predelne stene se vse bolj pogosto uporabljajo v pisarnah in tudi doma. Tako enostavno ločimo prostor na posamezne manjše enote. V pisarnah tako lahko zelo hitro naredimo dodatno pisarno za sestanek. To omogoča dovolj zasebnosti udeležencem sestanka. V kolikor potrebujemo dodaten prostor za večjo skupino, lahko s preprostim korakom površino povečamo. Enostavna montaža, konstrukcija je stabilna in funkcionalna. Same oblike in uporabljeni materiali so različni. V kolikor potrebujemo dodatno zasebnost, se na drsne steklene predelne stene namestijo žaluzije ali zavese.

Pisarniške stene se delijo na:

 • Tipske predelne stene: te so vnaprej pripravljene
 • Pisarniške predelne stene: postavijo se naknadno in po meri, glede na potrebe naročnika. Lahko so fiksne, kombinirane ali premične. Če govorimo o kombiniranih predelnih stenah, je en del fiksen, drugi pa premičen.

Možnosti steklenih predelnih sten so številne. Podjetje MN steklo, jih pogosto priporoča kot idealno rešitev pri organiziranju poslovnih prostorov.